tisdag 2 februari 2010

Vårt nya hem: Pentlands Hostel, Mount Eden, Auckland

Vi hade bokat in oss de 3 första nätterna på Pentlands Hostel. Kände oss som hemma från första stund så vi bokade in oss för en hel vecka till! :) Här bor en härlig blandning folk, främst tyskar och britter men även någon enstaka brasilian, österrikare, spanjor osv... Dock har vi inte sprungit på några skandinaver ännu. Vi köper vårt bröd på Foodmarket som ligger 300m bort, en härlig nedförsbacke dit, dock en aning otrevlig uppförsbacke på tillbakavägen. Själva hostellet är ganska litet ca. 30 personer och man hittar alltid någon att prata med.

Vi har hunnit med ganska mycket dessa dagar här även om vi försöker ta de lungt och njuta av sommarvärmen! En dag var vi på vandring upp till Mount Eden som ligger precis i närheten. När vi kom upp till toppen på 200 meters höjd så tänkte vi aldrig mer, men redan på kvällen nästa dag så tog vi oss upp dit igen för att se på fyrverkerier och Aucklands nattskrud.

Vi har också hunnit vara in till centrum i 2 omgångar. Ena dagen var det stekande solsken och vi var på skojakt! Ina behövde nya sommarskor iom. att den ena sandalen ville fortsätta sin resa. Jennie köpte samtidigt flip-flops vilka tydligen är nationalskorna i denna delen av världen. Andra trippen var till Sea Food Festivalen som var nere i hamnområdet. Underbar festival, med nom nom fisk! Denna dag hade vi sämre väder, mulet och blåsigt. Ändå lyckades vi få en fin solbränna! Vi köpte solkräm dagen efter... På kvällen kände vi för att se lite annat folk än backpackers och stack ner till huvudgatan för att spela lite biljard och träffa lokalbefolkningen.


Bilder till inlägget kommer upp senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar