torsdag 4 februari 2010

HERBERT!

Nu har vi kommit långt på vår resa, fastän vi fortfarande sitter på Pentlands Hostel.

Redan första dagen här, frågade ett österrikiskt par om vi ville köpa deras campervan. Vi tackade såklart nej. Man åker inte på resa och köper en bil, det vore ju tokigt. Men nu sitter vi här, stolta ägare av en grön Nissan Serena med röda blommor, och några 1000-lappar fattigare.

Bilköpet gick smidigt, inga stora extra kostnader alls. Jag (Ina) åkte in till centrum med Hannes (den österrikiska killen) och skrev på lite papper, betalade en struntsumma på 10 dollar, och bilen var min. Därför kände vi att vi kunde sätta ner lite extra pengar på bättre försäkringar. Som förövrigt inte heller kostar så mycket, då man inte behöver ta dem för hela året.

Vår lilla älskling ska heta Herbert! Och idag gick vi till 2 dollars butiken för att köpa lite flower power åt vår sötnos. Pimp my Herbert.

Att köra på fel sida av vägen är inte alls så svårt som man kunde tro. Efter bara en liten stund går det av sig själv. Största problemet är nog att sätta på blinkers. X antal gånger har vindrutetorkaren gått igång istället, fast vi har stekande solsken. Smällar man får ta.

Vi har även fått våra skattekort fixade, så nu får vi börja jobba då vi känner för det. Men nu först väntar färden upp till Northland med vår campervan i ett par veckor. Där ska vi leva hippieliv och leva på de vackra stränderna, som folk talat så gott om. I och med det lär knappast bloggen bli uppdaterad riktigt ofta, men så fort vi får chansen ska vi poppa upp ett inlägg. Promise!

2 kommentarer:

  1. En bil. :D shit, de va verkligen int dålit de o få inhandlat en bil redan nu! :D fast ja tror verkligen att de lönar sig i längden, för att hyra e ju no gräslit dyrt de också... lycka till me nya pärlan nu då, o kör försiktit! :D

    SvaraRadera
  2. remember to drive on the right side.....
    kan va svårt me engelsk på aron sidon klote når allt
    je bakfram - ha e så bra

    SvaraRadera