onsdag 24 februari 2010

Stadsliv vs. strandliv

(bilder längst ner i inlägget...)

Dagarna i Whangarei fördrevs med äkta stadsliv. De första två nätterna bodde vi på en parkeringsplats just utanför centrum. Då hade vi turen att uppleva vår första helmulna och regniga dag inne i stan, vilket resulterade i lite shopping.

Den tredje dagen kände vi oss i behov av en riktig dusch och tog in på en camping i närheten för att fixa till ett eget litet mini-spa. Egengjorda halloumiburgare till lunch, och sen öppnade vår salong. I toppform gjorde vi sen stan osäker på fredakväll.

På lördagmorgon körde vi Herbert till ett bostadsområde. Tidigare i veckan hade vi träffat på ett trevligt gäng, som sen lovat oss gratis parkering utanför deras hus. Perfekt! Så på dagen hängde vi med gänget till stranden och på kvällen ordnade vi fest i huset med DJ och massa folk.

Följande dag gav vi oss iväg efter frukost och en varm dusch, utan egentliga planer på vart. Styrde Herbert söderut, och efter x antal stränder stannade vi i Helensville. Där sov vi gott intill tågstationen.

Nu var vi återigen redo för strandlivet! Och i skrivandets stund har vi spenderat två nätter på en otroligt vacker surfingstrand, Bethells Beach, i Te Henga. Här fick vi också se vår första solnedgång i havet.

Det tog oss förövrigt cirka två veckor här, innan vi upptäckte att solen går åt fel håll. Mitt på dagen står den i norr. Trots det går den i alla fall även här upp i öster och ner i väster... Vi upptäckte förresten också för en vecka sen att os höll på. Bra man hänger med.

Eftersom vi inte mera har några specifika planer, förrän helgen då Linda anländer till Auckland, bestämde vi oss för att ge Herbert en snabb check up på servicestationen här i Kumeu, där vi nu sitter på biblioteket. Herbert är i skick, inga värre fel än de vi var medvetna om.. förutom att bromslamporna tydligen var söndriga. Hoppsan. Men nu är även det i skick!

Nu återstår bara att se vart vägarna för oss de kommande två nätterna. En sak är säkert, helgen ska spenderas i Auckland. Det börjar bli dags för klädtvätt igen... och även en grovrengöring av oss själva.

Regnigt Whangarei

Whangarei
Jennie försökte fixa fisk till lunch. Vi fick nöja oss med nudlar.

Bethells Beach

Bethells Beach
Jag (Ina) kommer att vara en cirkusapa då jag kommer hem

Bethells Beach
Underbar solnedgång

Bethells Beach
Sanden på stränderna här är svart.
Stekande hett dagtid, och helt omöjligt att gå på utan skor.

2 kommentarer:

  1. oh oh oh vad fina bilder...jag vill å faar till varmare trakter... ha det så bra båda två på , kanske, ers livs stora resa!//Lena

    SvaraRadera
  2. hälsa Rosa o Luffaren... de e sååå söta!! :D

    SvaraRadera