onsdag 27 januari 2010

Helsinki-Vantaa Airport

Första etappen avklarad. Vi sitter i Helsingfors och väntar, har redan väntat i ca 5 timmar, har fortfarande ca 4,5 timmar kvar. Men vi har ju lyckats ta oss till den bättre halvan i alla fall! Och för att vara helt ärliga, har vi haft ganska roligt hittills.

Kyligt som bara vad ute. Gissa om det kommer att bli skönt att komma till varmare länder! Finnen som sitter här bredvid kom just in från rökpaus, och berättade att det är -25 grader ute. Isbjörnstemperatur! Men pingviner kommer snart i sikte.

Men som sagt, snart åker vi mot varmare breddgrader. Först ut är Amsterdam. Där förväntar vi oss i och för sig inga större temperatursskillnader, men sen igen kommer vi väl bara att vistas inomhus där ändå. Några timmars väntan, och sen vidare till ny världsdel. Närmare bestämt Hong Kong. Där lär vi få värme, det vill säga om vi hittar ut ur terminalen. Tid har vi i alla fall.

Om det är så att vi hittar ut, och mot förmodan in igen, åker vi sedan vidare till slutdestinationen Auckland. Där borde vi landa kl. 07:30 på fredag, lokaltid. Det vill säga redan på torsdagkväll finsk tid. Väl framme hoppas vi på solsken, brunbrända överkroppar och 25 plusgrader. Sammanlagt 50 graders temperatursskillnad. Det fixar vi lätt!

Följande utmaning blir att hitta till vårt hostel för de tre första nätterna. Mt. Eden Valley och Pentlands Backpackers Hostel. Vägbeskrivningen har vi båda uppskrivet, så då borde vi väl också hitta fram. Kommer vi fram, har ni antagligen snart ett till blogginlägg att invänta. Dock med sömnreservation.


in case we don't make it, this is a picture of what it might have looked like

1 kommentar:

  1. superide´ me Rosa o Luffaren... de e sååå söta!! :D Hoppas att de kommer fram på riktigt å!!!

    JAAA, jag tror på er! <3

    Mia

    SvaraRadera