fredag 4 juni 2010

Sagan om ringen, Auckland - Wellington Del 2

Eftersom ni nu med spänning väntat alltför länge på att få höra hur jobbintervjun gick, ska vi nu berätta vad som hände då vi lämnade Taupo.


Då vi körde ner till Ohakune, fick vi köra genom the Desert, öken så långt ögat kan nå. Förutom bergen vid horisonten. Tongariro National Park, med snöklädda berg, och inte minst, vulkanen Mount Ngauruhoe som alltså är Mt Doom från Sagan om ringen. Maffigt. Där lunchade vi i kylan innan det var dags att vända av till Ohakune och jobbintervjun.

Jobbintervjun ja. Det var inte mycket till intervju, men dom visade oss runt i en halvfärdig restaurang och bar med stor potential, och bad oss återkomma den 10 juni för att provjobba. Visst sade vi, och fick då bråttom ner till Wellington. Nu skulle vi hastigt utforska södra ön!

Så vi hoppade in i Herbert och körde neråt, och långt efter att mörkret föll befann vi oss äntligen i utkanten av huvudstaden. I Upper Hutt hittade vi en mysig parkeringsplats där vi övernattade.

Regn och åter regn vaknade vi till. Men nu skulle mera sagan om ringen attraktioner ses. Vi körde runt och sökte, men det ända vettiga att se som vi hittade var Rivendell. Ett superfint parkområde, som hade varit helt perfekt att vandra på i hela dagen om bara vädret hade tillåtit.

På grund av just vädret sen, bestämde vi oss för att boka färjan över till södra ön redan nu. Vi irrade på i Wellington resten av dagen i väntan på färjans avgång, och på kvällen körde vi på båten. Båten i klass med RG Line tog oss sen över till södra ön, och nya spännande äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar