måndag 3 maj 2010

Jennies lilla äventyr!

Efter många långa jobbsökar dagar och med ett jobb som var c. 2h i veckan bestämde sig Jennie att lämna Auckland för att åka ut på landet och plocka frukt.
Tänkte att 3 veckor borde bli passligt och det var det också. En dag till och man skulle blivit förstenad av tråkighet.




Platsen där jag jobbade/bodde var härlig men mystisk. Det var en 50-60 årig maori man som ägde ett litet hostell, c. 12-18 personer var vi som bodde där. Han fixade jobb åt oss på olika vingårdar där vi plockade frukt. Ibland jobbade vi 4h per dag och ibland ingenting alls. Hostellet var mitt ute i ingenting, närmaste by låg 10min bilväg bort så på de lediga dagarna var vi beroende av sjuss av ägaren för att komma in till stan. En dag var vi till Goat Island som jag sedan fick veta var en av de där "borde besöka" ställena.
Annat som man gjorde för att fördriva tiden var spela kort, läsa och glo på tv. Hade många sådana dagar som man skulle ha önskat sig där hemma där man alltid har för mycket möjligheter till aktiviteter. Därtill hade vi 2 bbq! Som ju bara var för mysiga!

Var även ute på promenader och njöt av den vackra omgivningar ganska ofta! Den ena vingården hade dock den överlägset bästa utsikten.

Summa sumarum var veckorna riktit trevliga, trevlit folk och trevliga kvällar. Men det var nog skönt att komma tillbaka till civilisationen. Rik blev man inte, c. 650 $ för 62h arbete. Oj så man skulle arbeta för sådana summor hemma! Men vi fick ju faktiskt en låda med 10 flaskor vin att dela på sista kvällen vi jobbade! Så en sådan bonus får man ju inte glömma! Och vindruvor åt man så man såg stjärnor varenda dag. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar